Fjolleri?

Skrev ett inlägg på FB om filmen "The way back";
The way back! Lååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååång o lite jobbig film, men slutet knäckte! Pallar ni en låååååååååååååååååååååååååååååååååång film om folk som går, dör lite då o då, men kämpar så SE DEN!
Känns bara så fel att det finns folk i Sverige idag som vill dö för att deras I-Phoneskal gått sönder eller att Tobbe gjorde slut osv... Detta är folk som flyr det gamla Sovjet från Sibiriskt fångläger! Inget j-a fjolleri där inte!
En bekant på FB ansåg att; ingen i Sverige går och dör för att I-Phoneskalet går sönder, det är mer djupliggande orsaker. Psykisk ohälsa kan man inte kalla fjolleri..
Vilket är helt sant, men vad har hänt i samhället idag? Ta bara som ett exempel den gamla hederliga sporten fotboll där folk lirade boll i kvarteret och sökte sig in i den lokala klubben och spelade vidare. Idag köps det (skåde-) spelare från andra lag och andra länder och de slänger sig gråtandes på marken (innanför straffområdet naturligtvis) halvt döendes och får bäras ut på bår medan matchen står still. Väl ute utanför spelplanen hoppar de upp och stretchar och hoppas på modelluppdrag till helgen, och det värsta med att de ramlade var väl att frisyren inte var perfekt... Så jag anser att fotbollen står för sportens största "fjolleri" idag! 
 
Filmen handlar som jag skrev om några som flyr det sjuka Sovjet från ett fångläger i Sibirien. En färdsträcka på över 500 mil för att nå friheten. Idag hävdar jag att folk ger upp efter en liten promenad då de har fått en liten blåsa på lilltån... Vi Svennar skulle inte klara av såna prövningar då vi alla blivit veka och inte längre behöver kämpa för något. DÅ hade folk problem men idag skapar vi våra egna problem som tyvärr går in i huvudet på många. De får ätstörningar, går in i väggen m.m.m.m.
Svensken är känd över hela världen för att vi inte kämpar som t.ex. så tror jag att vi fortfarande betalar näst mest för vårt "medlemskap" i EU AV SAMTLIGA LÄNDER I EUROPA. Så våra fruktansvärt överbetalda politiker har alltså sett till att vi betalar massor men får korvören tillbaka för att vi inte "skapa vara utanför gemenskapen"! Reinfeldt hade tydligen en post som väntar på honom redan... Jag anser att Svennen idag inte har kurage nog att säga ifrån som många av våra Europeiska grannar så jag vill säga att att vi blivit fjollor i detta land!
Tror vår pedagogiska uppfostran är boven till många av våra problem idag. Förr lekte barn och slog i knän och kom hem lyckliga med skrapsår. Idag så ojar sig föräldrar om de ramlar på vardagsrumsgolvet, springer fram och ska trösta ett barn som kanske inte ens gjort sig illa, men blir i behov av uppmärksamhet ist! Dessa barn kommer sen göra ALLT för att få just den uppmärksamheten!!!!! Men är säker på att föräldrar inte ser sambandet mellan problemen i sina tonårsbarns uppväxt med deras barndom. För att barn ska kunna bli vuxna så måste de klippa den mentala navelsträng det finns i en normal familj och för mycket "curling" i uppväxten skapar svårigheter för både föräldrar och barn senare... Så sammanfattningsvis; samhället har blivit fjolligt och massor mår dåligt (psykisk ohälsa), och vad gör vi? Köp ett par nya skor vettja...

Kommentera här: