Är vi tänkande varelser eller är det inte "inne"?

Har haft lite kontakt denna veckan med en av de underbaraste varelser av släktet människa jag någonsin träffat. Vi gick åt varsitt håll i livet men hon efterlämnade så djupa spår i mig att det tagit tre år av mitt liv att bli helt neutral, och till sist förfärdiga de bilder vi tog ihop på min mest fascinerande resa jag gjort...
Skulle skriva några rader och tänkte "du tänker som en ful människa" om henne!
De som känner mig vet hur min hjärna fungerar och jämförelsen med utseende och hjärnkapacitet är tyvärr välgrundad i erfarenheter.
De som föds vackra eller som i vissa fall skapar ett yttre med hjälp av implantat får alldeles för mycket serverat av menlösa kreatur av det manliga släktet (tror de tillhör Homo Sapiens men de kan även tillhöra molluskerna?). En tajt top och putande läppar kan få vissa "män" byta både glödlampor eller laga bilen till dom. Vem tror att en sån person av det kvinnliga släktet någonsin kommer att utvecklas mentalt? INGA KRAV - INGEN UTVECKLING!
Att vara diva som många tjejer är idag förlorar de bara själva på men tyvärr är de så bortskämda med att vara snygga och därav populära bland sitt eget "häng" att de inte fattar att det även finns krav här i världen!
Sen har vi ett samhälle där det går ut på att fördumma och trycka till medborgaren. Vem i sina sinnens fulla bruk kan acceptera ett program som BIG BROTHER annars? Ju mer fördummande något är - ju mer populärt blir det hos massorna.
Sen vill jag inte säga att det bara är den manliga delen av mänskligheten som lider brist på IQ. Många kvinnor tänker tydligen bara på fortplantning om de ser magmuskler på en "mörk man" eller om "mannen" grymtar lite (grymtningen har ersatt talet för om individen måste forma ord så kan kvinnans ställning lätt bli hotad och då riskerar hon att komma i mentalt underläge) eller rapar upp klichéer på löpande band (läs boken; 100 sätt att ragga).
Det finns teorier om att kvinnan söker "alfa-hannar", men ska mänsklighetens gener föras vidare av folk som behöver manualer för att stava sitt namn rätt?
Åter till Linda och det mail jag höll på att skriva; Blev kär i hennes hjärna även om allt sa emot att jag skulle få känslor av många anledningar, men torsk blev jag.
En tjej med hennes utseende skulle inte behöva göra många knop med sin hjärna under de första 25 åren av hennes liv (sen tappar de sitt yttre men behåller sina vanor och värderingar och tror de är tonåringar fast de passerat 40-årsstrecket), men man kan läsa en mening hon skrivit och bara le fylld av beundran över hennes sätt att kunna formulera sig och tänka ett steg längre...
Sen är vi ju alla människor och har våra brister - även JAG sägs ha några!
Jag hävdar bestämt att för att bli en BRA modell så krävs ett inre liv. Har aldrig haft en så läraktigt modell som Linda och som dessutom utvecklades så fort. En del vill bara byta frisyr och smink och tror att allt hänger på det, men det är som att möblera om sitt rum hemma och hoppas att man får ett bättre jobb.
Gillar Tyra Banks som kan stå rakt upp o ner och visa hennes "modeller" i Top Model vad som krävs i ett ansikte när man ska lyckas. De som kommer någonstans inom modellvärlden har detta i sig och ser inte likadana ut på VARJE bild man tar.
Linda lyssnade, diskuterade och kom med förslag och hittade sitt ställe i sitt inre hon tog fram för att byta känslor i ansiktet när vi fotade. Sånt kräver djup och en förmåga vilket hon säkert har än idag.
Lade ju ner mitt företag Cosmodels Sweden i början av juli men om man ser tillbaka så var det ju tack vare Cosmodels jag träffade Linda. Med ca 98 % så blir kontakten endast ytlig och man hörs inget alls om det inte dyker upp en förfrågan om uppdrag, men i enstaka fall som Linda, Hanna o Sara så blir engagemanget personligt och man skapar helt annorlunda bilder när man vet vad som passar de olika personligheterna.
Ingen av dessa tre modeller finns kvar i mitt liv så nu känns modellfotografering som ett avvecklat kapitel även om man säkert tar några fler modellbilder i sitt yrke så är skapandet historia.
Det enda jag vet med visshet är att jag ska rensa min dator i höst när jag bor i Göteborg och gå igenom hela min hemsida och även rensa den. Brukar säga att man blir bedömd för ALLA bilder man tar - även de dåliga...
Synd då om folk missar de som verkligen ÄR bra...

Kommentera här: