Hål i hjärtat...

Träffade en förtroendegivande läkare i Kalmar som heter Anders Engström, och av honom fick jag veta att ingen av mina läkare med säkerhet visste vad som inträffade måndagen den 7e december då jag fick mitt "hjärtflimmer"! Jag hade 215 i puls när ambulansen hämtade mig, och på sjukhuset fick de pumpa ner syre i mina lungor då deras vanliga syrgas inte fungerade tillräckligt.

Sjukhuset tog prover där jag hade fläckar på mina lungbilder, de hade upptäckt ett hål vid en hjärtklaff och en av hjärtmusklerna hade slitits av vilket påverkat min förmåga att uppta syre. Fredagen samma vecka skrevs jag ut av en läkare vid namn Mario, som frågade vilket språk jag ville kommunicera på. Jag är INTE duktig på läkartermer på något språk, men föredrog svenska då jag inte ville missförstå något. I efterhand så undrar jag om läkaren kunde NÅGOT av de två språken då jag endast hörde krystade försök till att prata svenska vilket det mesta försvann i oidentifierbara läten och få vettiga ord! När jag sagt va, några gånger och bara får tillbaka samma ljud från läkaren utan att jag förstod "ordet" iaf så gav jag upp. Det lönade sig inte att försöka förstå ens, och då gällde det min egna hälsa!

Symboliskt är att Anders ville hitta felen i min "motor", och Mario frågade om jag ville ha spolarvätska (blodförtunnande medel). Jag satt där och undrade om ska patienten ska behöva välja sånt själv? Jag vet ju inte OM jag behövde den ens. Nu har jag fått en remiss där någon "vill byta torkarblad" ist för nya tester där vi på nytt letar felet på min motor! En remiss som skulle kolla mina värden av den medicin jag själv "fick välja", men inte hade ekonomiska möjligheter att hämta ut. Är sjukvårdens mål "ännu en kund till läkemedelsindustrin" ist för att bota? Jag är INTE frisk ännu, och nu är jag ist orolig för att jag verkligen behövde blodförtunnande medel för att undvika stroke.... 

 

 

 

 

Symptom;

1. Andfådd för småsaker så som sätta på sig strumporna eller gå upp för trappan.

  1. När jag ska sova så får jag ibland ett extremt inandningsintag så som man får direkt efter att ha gråtit. Typ ETT djupt andetag med några minuters mellanrum. Upphör innan jag somnar.

    3. När jag pratar så får jag numera dra in ett djupt andetag efter att ha sagt en mening.

    4. Jag har ibland halsbränna och ofta rethosta.

Kommentera här: