Snott från nätet!

Från nätet :

Jane: Vad får vi för den skatt som vi betalar?

Sveriges pensionärer är nu fattigast i hela Norden. 40 000 inom äldrevården lider av näringsbrist och 100 000 därtill ligger i riskzonen. En 90-åring begick självmord efter han nekades välfärd av kommunen, smärtorna blev till slut för mycket att hantera. En annan pensionär nekades ambulans när han drabbades av stroke.

Samtidigt läser jag att staten ska spendera 548 miljoner på genusforskning fram tills 2020.

Ibn Rushd med kopplingar till Muslimska Brödraskapet fick 48 miljoner i skattebidrag 2016.

Staten spenderade 6-7 miljoner på ett ”levande konstverk” som i princip går ut på att betala en person för att göra ingenting. Göteborgs stad betalade 100’000 kronor till ett konstprojekt där en kvinna tar på sig en burka i Frankrike – eftersom det är olagligt i Frankrike.

Detta är såklart långt ifrån enda flummet som finansieras via dina skattepengar. Uppskattningar visar att 2016 spenderades 168 miljoner kronor på diverse konstprojekt.

Samtidigt läser jag att traumavård för våldtäktsoffer läggs ner, för politikerna vill fokusera på nyanlända istället. Men ifall politikerna skulle sluta höja sina löner varje år som går kanske vi hade haft råd med båda?

Sedan 1994 har politikerna höjt sina löner med 141 procent, samtidigt som de agerat för att göra Sverige sämre. Samma människor som predikar om ”allas lika värde” tillhör en yrkesgrupp vars löner ökar snabbare än alla andras. Det är poliser och lärare som behöver lönehöjningar, inte folkförrädarna som satt oss i denna situation.10 000 livsviktiga operationer ställdes in på sjukhusen i Stockholms län och 7 av 10 läkare skickar hem patienter för tidigt. Så illa är det att döende patienter tvingas flytta sina sista timmar i livet, på grund av platsbrist.

Detta medan politiker som missköter sitt jobb får 2,5 miljoner i avgångsvederlag. En summa motsvarandes 96 månadslöner för en undersköterska.

Vi tvingas betala presstöd, som gick på 538 miljoner 2017 och ändå ska höjas med 20 procent nästkommande åren. Förstår du hur absurt detta är?

Om din journalistik är så dålig att ingen vill läsa den förtjänar du att gå under som företag. Varför ska staten rycka in för att rädda tidningar folket inte vill ha? Sajten du läser just nu tar inte statsbidrag, Nyheter Idag finansieras av sina läsare. Nog har det funkat för dem?

Men vet du vad som är värst av allt?

Svenskarna vet inte ens hur mycket de betalar i skatt. Det finns heller ingen klar översikt av hur pengarna spenderas. Vad jag nämnt här i artikeln är alltså toppen på ett isberg. Officiellt sägs det att vår skatt ligger på 31 procent men då räknar man inte med alla dolda avgifter som finns. Vissa uppskattningar hävdar att skatten egentligen ligger på 75 procent.

Så frågan vi alla bör ställa oss är: Vad fan får jag?Jag lever i ett land där jag är rädd för att bli allvarligt sjuk, för jag kan inte förlita mig på att samhället tar hand om mig.

Åtta av tio med vårdbehov nekas assistansersättning av Försäkringskassan. Sjuka människor berättar hur de måste sälja både bil och hund för att överleva, då Försäkringskassan numera nekar sjukpenning även för de som har doktorsintyg.

Cancerpatienter i Sverige dör enbart för att vårdköerna är för långa, vilket gör att cancern hunnit sprida sig för långt i kroppen innan det blir dags för operation. Så illa är det att läkare själva slår larm för andra gången medan politikerna struntar i katastrofen.

Politikerna struntar i oss.

Samtidigt som ni kallar oss rasister och predikar om allas lika värde, ställer ni invandrare mot svenskar och politiker mot folket. Uppenbarligen är inte alla lika värda i Sverige.

Det finns heller ingen koppling mellan höga skatter och högre välfärd. Snarare tvärtom. Lafferkurvan visar att nyttan med skatt skärs av efter en viss procent, och Sverige ligger över den procenten. Höga skatter gör även politikerna bortskämda. De börjar känna att de kan göra lite vad som helst, eftersom så mycket pengar kommer in ändå – och när det inte är din egen plånbok blir korruptionspotentialen för hög.

Tydligt exempel på detta är Socialdemokraterna. De spenderade åtta miljoner på att få fler i utanförskapsområden att rösta, samtidigt som utanförskapsområden är sossarnas starkaste valfästen. Ska mina skattepengar verkligen gå till att garantera goda valresultat åt ett parti jag ogillar?

Aftonbladet visade att offentliga Sverige lägger cirka 5 700 miljoner på ”representation” varje år. Med andra ord, kommunfester och lyxresor där man lever livet och sätter notan på skattebetalarna. Behöver en kommun verkligen spendera 4,2 miljoner på personalfest?

Det är så konstigt för mig, som traditionellt charmats av vänstervärderingar, att plötsligt stå längre till höger än Moderaterna. Jag är vänster i hjärtat men höger i metoderna. Jag tror följande är viktigt för att rädda välfärden.

Att missköta skattepengar borde vara olagligt med fängelsetid som straff. Inte mesig böter. Vi måste kräva ansvar och konsekvenser av de som uppoffrar välfärd för personlig lyx.

Sänk skatterna. Påbörja utredning för att ta bort alla bidrag som inte går till grundläggande infrastruktur. Till exempel saker som religiösa samfund, flumkonst, pseudovetenskap och media. Underhållning av kyrkor och museum kan bli undantag då det berör vårt kulturarv, men generellt behövs en mer sparsam attityd i maktens korridorer.

Kommentera här: