ÖPPET BREV TILL SVERIGES AMBASSAD I BANGKOK!

Hejsan!

Jag besökte Er i Nana, och efter att jag fått mitt pass så fick jag rådet att direkt åka till Mochit och ta en taxi till en regeringsbyggnad där de skulle föra över mitt visa m.m. Själv hade jag ingen aning om detta, men var tacksam för rådet. Så jag åkte direkt dit! Väl där fick jag fylla i papper och slussades fram och tillbaka i byggnad B. Till slut så mötte jag en dominant kvinna som sa att jag inte hade något att göra där utan att jag ist skulle åka till Trat där mina 30 extradagar skrevs till!

Jag bara gapade! Ska jag behöva åka över halva Thailand för att få mina stämplar? Till slut kom det en annan kvinna fram som antydde att jag kunde få hjälp om jag ist åkte till byggnad A, våning 2! Så hoppade på en motorcykeltaxi och stod i ny kö. De ville ha kopior på det mesta och sen skulle jag betala 200 BHT så skulle allt lösa sig. Ja, det var ju humant ansåg jag så jag tog kopior och ställde mig i kö igen! Väl framme så sa de att jag skulle återkomma 5 dagar senare! Jag har softat i Pattaya medan jag väntat på pass, och nu skulle jag alltså åka fram och tillbaka ÄNNU EN GÅNG!

Vad gör man? Det var ju bara att gilla läget! Så idag, onsdag kom jag tillbaka, köade och fick min stämpel! Sen frågade jag hur jag skulle få mina stämplar i mitt nya pass! Då hänvisade de mig till byggnad B igen! Jag tar åter en motorcykeltaxi och åker dit. Väl där så visar det sig att den stämpel jag betalat 200 bht för och väntat i 5 dagar på inte var värd ett skit utan jag måste iaf åka till Trat för att få mina stämplar!

Min MYCKET befogade kritik är att som svensk är man handfallen med Thailands regler, men de råd man får av sin ambassad är väl ändå de råd man bör följa?
Idag har jag offrat dagar samt alldeles för många bht utan att uppnått ett SKIT! Förlåt "franskan" men detta gör mig upprörd! Er hemsida är "luddig" och det pris jag hittills betalat för ett pass är rent vansinnigt - och det GÄLLER INTE ENS!

Ska Ni vara till någon nytta så försök att se till att sånt här inte händer fler utsatta svenskar tack!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0