Förskolan Sverige...

En dag i september så kom förskolefröken Fredrika in till barnen som satt och lekte i en ring. Hon slog ut med armarna och sa glatt att hon gjort av med alla pengar och att det inte längre räckte till en liter mjölk till pannkakorna de skulle äta till middag. Barnen såg lite molokna ut men Fredrika log med sina hundögon och hade en glädjande nyhet. De skulle köpa en Lamborghini till förskolan. Barnen som ansåg att bilindustrin som nu befann sig i en svacka borde stödjas och att alla skulle visa sig solidariska mot bilindustrin så de nickade unisont. Det var bara lille Jim som kliade sig i huvudet och undrade varför de skulle köpa en så dyr bil när de inte varken hade plats i garaget eller pengar till den? Då skrek de andra barnen att han var rasist och att han varit inne på Adolf Hitlers hemsida, och att han framförallt var ointelligent... (en gjorde t.o.m. en nid-video om folk han känt som om DET skulle göra hans argument svagare).
Jim sa att han visst inte var allt detta men att det gick väl iaf bra att leasa en begagnad bil tills vidare tills allt löst sig ekonomiskt?
Alla barnen reste sig enat och fördömde lilla Jim som nu satt helt ensam. Han ville få klarhet i varför ingen förstod. Han visade att en Lamborghini kostade MASSOR men då skrek de alla i kör att det var propaganda och att han hittat på alla siffror. Visst inte sa han lugnt och pekade på prislappen. Då skrek lilla Orvar att Jim var nazist vilket ju inte hade ett dugg med något att göra men snart blev detta något ALLA de andra barnen upprepade likt ett gäng på skolgården som hittat en hackkyckling. Ett av barnen som ÄLSKADE att klä sig i ansiktsmask och slänga gatstenar ville få igång ett bråk men tack o lov så var hans idéer inte delade av resten. Nu var lille Jim gjort av ett helt annat virke så han fortsatte att stå upp ensam och ifrågasätta....
Alltfler börjar att göra detsamma!
 
 
Svensken är ett flockdjur som räds oliktänkande och klankar ner på det oetablerade till det vunnit mark. Sen hyllas det av de som innan var de mest negativa.... "Vända kappan efter vinden" sa Olof Palme!