"Haters gonna hate"!

 
Inom alla yrkesområden där man har med människor att göra så består en viss procent av skadade själar. Vissa branscher drar till sig en större procentsats, och jag tror att inom modellvärlden så flockas de flesta.
Där finns folk med komplex som vill trycka ner eller utnyttja andra för att de mår bra av just detta, det finns folk som sitter i maktposition och byter uppdrag mot sexuella tjänster, det finns folk som köper en kamera och hänger upp ett lakan och kallar sig fotograf så att de kan locka till sig tjejer. det finns tjejer som går på att förra gruppen ÄR fotografer, det finns psykiskt sjuka, pedofiler, ätstörda, wannabes som skriver bloggar om deras s.k. modellkarriär, en s.k. modellscout som kallat sig för Kolt Huber och sagt att han ska ha jobbat för oss och lovat guld och gröna skogar om tjejerna web-camat med honom och där snuskiga önskemål framkommit direkt, missbrukare som får kickar av de de "är modell", offer för övergrepp som söker vägar ut ur sin depression och tror att modellandet är lösningen osv osv osv...
Man möter ALLT och en del möter man aldrig för att man på ett tidigt stadium får en känsla av att något inte stämmer. De mest skadade jag mött har fått ett benhårt självförtroende i en portal där amatörer möts och byter erfarenheter! Den heter Modellbilder.se och där kan man garanterat finna alla wannabes, pedofiler, våldtäktsmän, missbrukare, psyksikt sjuka osv osv (se ovan) och där tror de att de är duktiga för att andra amatörer säger så. Då blir de tvärförbannade då de möter verkligheten som INTE håller med dom!
När alla DESSA får nobben från en agentur så får man en fiende en tid och i nio fall av tio så har den människan en BLOGG!
Där kan hon (ja, säkert till 99.99 % iaf att det är en HON) skriva ner vad hon anser vara rätt och gärna smutskasta de som inte förstod hennes "storhet"!
De största förlorarna är de som aldrig kommer att lyckas men som behöver någon annan att skylla detta på.
De gnäller på att alla är "oseriösa" och spär GÄRNA på med lögner för att utmåla sig som offer som gjort det smarta valet att avstå från att bli "lurade" på något sätt.
Sen har vi de allmänt förvirrade som är både dåligt pålästa, saknar förmåga att kunna ta till sig information, eller bara är pinsamt blåsta!
Man hittar allt på internet om man letar och jag har massor av vänner som tipsar om just sånt.
Här är ett exempel jag fått nyligen, en Isabella Landeback som säger sig vara modell på en agentur och senare skriver följande;      http://www.nattstad.se/landeback/snart-ar-jag-officelt-anstalld-hos-cosmo-11857546
 
Isabella skriver; SNART ÄR JAG OFFICIELLT ANSTÄLLD HOS COSMODELS   (tisdag den 14e januari kl 15.45)
 
(jag kommenterar; en agentur är en förmedling av tjänster. Så alla arbetslösa i Sverige är INTE anställda på Arbetsförmedlingen! I en agentur kan det finnas anställda som sköter bokningar m.m., men Isabella sökte som modell, och Cosmodels Sweden har dessutom inga anställda.)
 
Isabella skriver vidare; Är en sak som jag ännu inte berättat för er. Skickade in en ansökan till cosmodels för ett tag sen, och de var genast intresserade. 
 
(jag kommenterar; vi bad henne att skicka nya bilder då hennes bilder i ansökan inte var tillräckliga)
 
Isabella skriver vidare; Så nu är det så att jag då fått jobb hos dem, och för er som inte vet är det en modell agentur! Just nu håller jag på att organisera alla bilder som skall finnas med i portfoliot på cosmodels sida. Är verkligen jätteglad att jag äntligen blivit anställd hos en modell agentur (eller ja, om några dagar för att vara exakt). Så snart kommer ni hitta mig bland modellerna på deras hemsida.
 
(jag kommenterar; vi bad att få prata med någon av hennes föräldrar, och väntade på att få bedöma de bilder hon skulle skicka senare. Det fanns inget löfte om att vi skulle godkänna hennes bilder då vi ännu inte sett dem och DET är vårt ansvar att bedöma och inte en modells. Sen hatar jag "särskrivning" på modellagentur! Tack o lov att hon inte var som en del andra som även skriver Modellargentur! Sen upprepar hon åter att hon blivit anställd vilket jag undrar vad hon fått det ifrån? Missuppfattning, lögnaktigt skryt, brist på något vettigt att skriva....?
När vi senare fick hennes bilder var de av den kvalitet att jag trodde att det var hennes kompisar som fotat. Min agenda är att en modell ska ha bilder som lyfter henne och agenturen. De sämsta bilderna jag tagit vill jag byta ut mot bättre och på så sätt få mer intresse hos eventuella kunder. Då jag knappt har någon tid att fota längre så uppskattar jag verkligen att det finns bra fotografer som kan hjälpa till att lyfta modellerns portfolio, men som i det här fallet så ville jag inte lägga upp dem på vår hemsida vilket gjorde Isabella besviken. Tyckte hon hade ett mediokert utseende och en konstig attityd så jag kände inte att det var någon förlust. Men en besviken tjej med BLOGG vet ju inget annat än att sprida sin bitterhet så hon fortsatte sina förvirrade inlägg.)
 
Isabella skriver; SVARAR INLÄGG TILL FRÅGA OM COSMODELS OCH VARFÖR JAG TACKADE NEJ (onsdag den 4 juni kl. 12.22)
 
 Fick en fråga idag om cosmodels och varför jag tackade nej till att bli modell hos dem. Ska besvara den frågan nu.
 
Fråga:
 
 Emm, hej! jag är i kontakt med cosmodels och jag läste för ett tag sen på din blogg att du var nära att bli modell hos dom, jag undrar bara varför du tackade nej, vad var det för krav dom hade? skulle vara jätte snällt om du kunde svara så jag får lite mer information innan det är för sent!
 
 
Svar;
 
Det var helt enkelt för att jag tyckte att dem inte var en seriös modellagentur. En seriös modellagentur har en trovärdig hemsida, en fysisk adress som företag, ett registreringsbevis eller organistionsnummer.
 
(jag kommenterar;
trovärdig hemsida;   http://www.cosmodels.se/
en fysisk adress som företag;   http://www.cosmodels.se/?page=be-a-model 
registreringsbevis visas inte upp på en hemsida men det är offentliga handlingar och lätta att kolla upp! organisationsnummer;   http://www.cosmodels.se/?page=about-us
Så allt Isabella Landback skriver är alltså lögn!
PS; All medverkan hos Cosmodels Sweden är frivillig och man kan lämna agenturen närsomhelst)
 
Isabella fortsätter sin förvirrade blogg; Dessutom tar en seriös modellagentur aldrig betalt för fotograferingar till att skapa dig en portfolio. Det var lite det som jag reagerade på.
 
 
(jag kommenterar;    http://www.cosmodels.se/?page=be-a-model
återigen lögner och ifrågasätter om människan är läskunnig. Särskrivning, grammatikfel, meningsbyggnadsfel o.s.v. o.s.v. Varför har männsikan en blogg när hon hittar på allt hon dessutom försöker att skriva?)
 
Bifogar en bildtext från FB som fick mig att skratta när jag läste den;
 
 
 
Isabella fortsätter sin förvirrade blogg; Cosmodels tar betalt för att skapa dig en portfolio
 
(jag kommenterar;    http://www.cosmodels.se/?page=be-a-model
återigen lögn - kontra - är människan inte läskunnig?)
 
 
Isabella fortsätter sin förvirrade blogg; , och de äger alla bilder dem tar på dig.
 
(jag kommenterar;    är det en nyhet att en fotograf äger bildrätten? Är det därför så många tjejer tror sig kunna kopiera bilder från nätet? Upplysning: En fotograf äger ALLTID bildrätten - se Sveriges Rikes Lag!
 
Isabella fortsätter sin förvirrade blogg; Vilket betyder att dem kan göra vad dem vill med bilderna.
 
 
(jag kommenterar;   NEJ! Återigen så är Isabella otroligt dåligt påläst och sprider vidare vilsna fördomar! En fotograf får INTE använda bilder föreställande en identifierbar person i något reklamsammanhang osv utan modellens skriftliga tillstånd! Läs Sveriges Rikes Lag! Den följer jag iaf...
Vidare så skrev hon lite osammanhängande om samma ämne igen och tog ut ett stycke ur sitt sammanhang att ett företag inte jobbar för att vara trevliga utan har vinstintressen vilket jag sa i samband med att vi inte lägger ut hobbyfotografers bilder på vår agentur för att vara snälla! Började vi med sånt så får samtliga modeller sota och DET är oseriöst!)
 
Till slut ett gott råd i all välmening till Er alla som mår dåligt p.g.a. något här i världen; Köp Er en sandsäck eller något passande att avreagera Er på för skriver Ni lögner i en BLOGG så riskerar Ni att bli uthängda som ovan samt i vissa fall polisanmälda som Isabella Landeback blev idag 2010613.
Detta kommer jag hädanefter att göra i ALLA fall av bildstöld, förtal eller i möjliga kränkande påhopp som dyker upp hos de som inte godkänns men som anser att det är mitt personliga fel att de saknar det utseende och inre egenskaper vi vill ha. Märker vi av att det rör sig om "en trasig själ" så drar vi garanterat öronen åt oss...
Men idioter är jag ruskigt trött på efter snart tio år i branschen!
De har aldrig åstadkommit något utan sitter bara och hatar och "ger goda råd" i BLOGGAR som inga friska borde få läsa för hur bedömer man vilka som skriver sanningar eller bara är skadade?
 
Lägger ut polisanmälan så hon får lite uppmärksamhet vilket hon säkert älskar med tanke på hennes
totalt meningslösa blogg som har samma intellektuella djup som en frukostfralla;
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0