Självförakt...

Ett ständigt återkommande symptom för de ätstörda är självförakt. Vad den uppkommit av har olika orsaker, men den göds av det självhat som många har av att deras yttre inte överensstämmer med den självbild de har. Oftast är självbilden väldigt störd och påverkats av andra som inte mår bra. En av de vanligaste symptomen dessa visar är att straffa sig själv i form av val som garanterar dem att må ännu sämre. De är ofta väldigt egocentriska och allt kretsar bara runt deras egna "jag" och när de ibland kommer till insikt hur de även behandlar/behandlat sin omgivning så växer självföraktet ännu mer. Att börja älska sig själv kan då vara svårt men att hjälpa andra människor eller djur kan vara en bra start. Känslan att göra något gott för andra kan få dessa att känna en mening och märka att de blir omtyckta för deras handlingar och inte hyllade av andra offer i bloggar m.m. för att de gått ner 3 kilo genom att äta våt bomull. Sen undrar jag personligen hur världen skulle se ut om vi alla skulle hjälpa våra medmänniskor lite mera och vara mindre egofixerade av allt som bara rör oss själva? Tror vi alla skulle må bättre...

D & G ger mig en mycket dålig smak i munnen på mig...

En vän la ut en mycket vidrig bild på FB som kom från en grupp som kallade sig; Varför feminism behövs!
Vet inte om feminism behövs då jag bara efterlyser lite sunt förnuft.
Bilden var minst sagt provokativ och jag vet efter att ha varit yrkesfotograf i 30 år att sex säljer, men bilden var början till ett övergrepp av en grupp unga män, och idag går det otroligt många kvinnor runt redan med sår i sina själar av övergrepp i olika former. Våldtäkt är dessutom en våldsakt gjord pga ett behov av förnedra och har inget med sex att göra. Bilden påstods vara från en D & G-kampanj och naiv som jag är så hade jag väldigt svårt att tro att ett så stort företag skulle vara så blinda att de kunde godkänna en så vidrig bild så jag kollade först upp äktheten i FB-inlägget. Idag är jag både äcklad och skrämd att ett multistort företag helt saknar empati och respekt för kvinnan! Någon någonstans inom D & G borde sagt ifrån men tyvärr så vågade väl ingen?
Om folk godkänner såna här bilder som gjorts med anledning till att provocera så var går nästa osmakliga gräns; barnporr, våld mot handikappade, misshandla och döda djur (det sista görs tyvärr ibland för att framställa vissa pälsar men snart ingår det väl även i reklamsammanhang för att väcka uppmärksamhet?).
Kommer nu att för alltid känna avsmak mot företaget! Bra jobbat eller.....?

Whitney...

Satt hemma hos en vän och slötittade på TV och zappade till en musikkanal som bara visade 80-talsmusik för stunden... Det slog mig snabbt hur glada alla såg ut trots att de hade både kläder, frisyrer och stilar som borde gjort dem så generade att de gömt sig under en sten och hoppats att ingen såg dem, men ist så var glimten där i ögat och stämningen var uppsluppen och härlig... Vad hände sen?
Alla som var med på det glada 80-talet minns detta men jag tror att det var årtiondet då det mesta fortfarande var äkta innan vi blev besatta av ytlighet.
Våra kroppar såg naturliga ut. Detta var INNAN alla började skaffa sin egna PT och bo på ett gym. Idag är inplantat i bröst, läppar m.m. tyvärr väldigt vanligt och en del går till överdrift för att deras självbild är förvrängd av andra sjuka människors synsätt i bloggar m.m. Mindre och mindre är äkta men ingen blir lyckligare trots att de "eftersträvar perfektion"! Det äts allt mer piller och detta i allt lägre åldrar. Läkare som tjänar multum på sina procent av vad de skriver ut dövar säkert sina egna samveten med piller de med...
Så varför denna hets mot något som vi alla borde se som fördärv?
Om vi är mer olyckliga än någonsin men inte ser någon väg ut - varför stannar vi inte upp och ser i backspegeln?
Nej, vi springer bara fortare och köper ist den nya tröjan som ska ge dig den lycka som du saknar...
Läste på FB härom veckan ett citat; Att tro att man kan shoppa sig lycklig för att fylla ett hål i sin själ är lika dumt som att tro att man kan bli mätt genom att tejpa fast smörgåsar på magen!
På 80-talet hade maten visserligen tillsatser men vinstintressen har snart gjort maten till något vi bör undvika för att inte bli sjuka. Idag fick jag veta att något företag hade spätt ut kebabköttet med en stor del griskött trots att många muslimer äter kebab med vetskapen att det är rent, och att det strider mot deras tro att äta kött från ett "orent" djur... Så vinstintressen utan en tanke på moral och etik!
Sen droger.............
TVn visade en ung oförstörd Whitney Houston som skrattandes hoppade runt och sjöng med en av världens i särklass mest underbara röster. Nu har den tystnat för alltid pga hennes missbruk! Hon träffade Bobby Brown som var missbrukare men idag VET alla att missbruk leder bara enkleriktat åt ett håll om man fortsätter... Så det var ju inte hans fel att hon valde den väg hon valde! Alla ger honom skulden för att de gillade Whitney men hon får ju själv ansvara för sina handlingar och de ledde henne till döden... Vi får nog aldrig ett svar på varför just hon valde att dö ful, nedgången och utan den röst hon en gång hade, men hade hon vid unga år sett i vilket skick hon var i vid sin död så hoppas jag att hon valt en annan väg... Det sägs att de mest nedgångna endast kan hitta en väg ut genom kärlek eller religion, men idag är kärleken någon många har hört talas om men själva inte riktigt upplevt. De söker och hittar något ytligt de åtrår för stunden men jagar sen vidare likt hundvalpar som hittar nya lukter att upptäcka varje meter i sin väg... 
Tror vårt ständiga jagande gör oss depressiva!
Att aldrig vara nöjd med något är bra för utvecklingen i ett företag men inte i privatlivet... Vi behöver finna ro i de små detaljerna och njuta av dom ist för att kassera dem och jaga nyheter! 
Många skyller dessutom på andra för sina val i livet och det har blivit mode i det med. Att inte själv ta ansvar utan att ha någon annan att lasta för sin misär kallas projektion och så här står det i wikipedia;
Projektion, en term som används inom psykologin för att beskriva hur en person som inte vill eller kan kännas vid sina egna svagheter tillskriver andra personer dessa egenskaper för att försvara sin självbild. Enligt Sigmund Freud är detta en psykologisk försvarsmekanism, som verkar för att förmildra ens egna oönskade tankar, värden, etc. Personen (A) vill bli "rentvådd", varför denne projicerar sin svaghet på en annan person (B), i till exempel sociala sammanhang för att få bekräftelsen av andra att svagheten ej längre kan associeras med en själv och på så sätt rentvår sig själv (A).
Spelar ingen roll om Whitney skyllde på något i sitt liv för sitt missbruk - död är hon i vilket fall...