Dags igen!

En god vän sa för några år sen; Du fotar hundratals om året och någon procent av dem måste vara skogstokig. Det är 1,5 år sen sist men nu har nästa "skogsmänniska" dykt upp.
Hon blev godkänd till min agentur efter att vi träffats och fotat ihop med en av mina kollegor, och jag tyckte hon både var trevlig och såg bra ut. Det dröjde dock med att göra henne till en av våra modeller pga att hon var med i något som utgav sig för att vara en agentur, men som tog betalt för seminarier och allt mellan himmel och jord. Hon mådde inte bra av det men en av hennes "vänner" påstod sig ha hjälpt henne därifrån. Om nu detta var sant vet jag dock ej eftersom jag själv lärde känna hennes "vän" och min erfarenhet var att där var det 99,99 % snack och knappt något annat. Jag fotade i varje fall vidare och började bygga upp modellens portfolio, och vi hade dessutom bokat en studiohelg. Tyvärr var modellen eller hennes "vän" upptagen så de skulle komma på lördagen och portfolioplåtningen skulle vara klar på söndagen. Jag bor ju i Småland och de tog en buss som var framme mitt på lördagen men här var det ingen stress inte för modellens "vän" skulle kolla kläder o skor i Oskarshamn ist där jag hämtade dom med min bil.
Mitt ENDA krav innan var att hennes s.k. vän som utgav sig för att vara "stylist" INTE skulle lägga sig i som vanligt och på så sätt förstöra. Idéer och råd mottages med tacksamhet, men att tro att detta var hennes plåtning var att flumma iväg i vanlig ordning. Vi kom fram senare och fotade i flera timmar, men en helt ny klänning sprack i sömmarna pga ovarsam hantering samt ett blixtlås på en designklänning (INTE gratis att laga precis). Dessutom lyckades någon av dem pilla ner papper i min mulltoas vätskeavskiljare (gav anvisning innan som ett barn skulle klarat av) vilket kostade mig en räkning till min rörmokare. På söndagen sen så låste hennes vän in sig på toan med med modellen och mina tejprullar och kom ut några timmar senare. Den s.k. stylistens första ord var att hon krävde att få bilder på detta precis som om hon ist för att stjäla viktig fototid hade gjort något bra. Jag sa JA och tog några bilder. Sen tillbringade de någon timme till på toan för att få bort tejpen och modellen skrek som en gris på ett slakteri. När hon sen kom ut var hennes hud förstörd och svullen! Vi tog någon mer bild men söndagen var nu gången och jag fick skjutsa tillbaka dem till bussen mot Stockholm.
Förra veckan messade modellen att hon ville lämna agenturen "då hon förstått att hon inte kunde livnära sig på detta"! LOL!!!!!!!!!!!!
Hon krävde dessutom att jag skulle ta bort alla mina bilder på min hemsida.
Jag svarade direkt att jag tog bort henne från agenturen med omedelbar verkan, men att samtliga bilder skulle vara kvar tills vidare på min hemsida.
Hon frågade varför och klargjorde detta med ett gäng frågetecken och frågan vore otillräcklig.
Jag svarade att bilderna är min enda lön och även om hon och "stylisten" på något odefinierbart sätt trodde att jag fotade gratis och gav bort bilder som en foto-tomte så är dock BRA bilder det enda som kan driva mig vidare om jag inte ska ta fullt betalt d.v.s. timpenning för fotografering samt redigering. Att jag sen skulle avstå från bilder sex månader efteråt p.g.a. en ung kvinnas sinnesstämning är både sjukligt och pinsamt. Men idag finns många unga tjejer som likt fiskmåsarna i "Hitta Nemo" sitter och bara vill ha, och kräver o kräver tills de kvävs i sina egna svulstiga egoflippade krav. De har aldrig hört talas om att be eller fråga snällt utan tror att världen kretsar runt deras lilla påhittade värld.
Tog bort henne direkt från FB då jag jämställer människor likt henne med skoskav som man drar en lättnadens suck när man slipper. Hon tyckte det var att vara "oserigös" (ha ha, samma skola som lär unga tjejer att skriva modellargentur?) att fly och inte våga konfrontera henne på FB...
Själv anser jag att man inte kan lära vissa förstånd och att det bara kostar tid att ha kontakt med såna!