Vill offentligen be om ursäkt!

Fick ett tidigt samtal denna lördag morgon. Satt uppe sent igår igen och redigerade. Privat nummer stod det på displayen och jag brukar inte svara då med risk för jobbiga försäljare men idag är det ju lördag så det borde vara lugnt...
- Hejsan, det är Sofia Hellkvist säger en vacker stämma med klass, och hon lämnar en konstpaus så att jag kan låta namnet sjunka in men först sa det mig ingenting. SEN fattade jag vem det var!
Har nu tagit bort de bilder som är opassande en dam i hennes ställning och vill samtidigt be offentligt om ursäkt för att jag inte själv tidigare tog initiativet.
Jag har en väldig respekt för Sofia och ser upp till henne och vad hon åstadkommit trots beklagliga val i sin ungdom.
Jag vill INTE vara ett av dom!
Lycka till i framtiden Sofia!

IL DESTINO och SJÖFARTSHUSET!

Härom veckan så åkte jag och några modeller runt och tog bilder i olika delar av vårt avlånga land. Uddevalla, Munkedal, och i olika delar av Stockholm...
När jag kommer till Stockholm så passar jag på att storhandla allt det jag inte ens kan drömma om att hitta i Småland, och efter några timmars shoppande så blev hela jag helt slut. Jag hade en bestämd träff kl 17.00 med SJÖFARTSHUSET på Skeppsbron 10 i Gamla Stan, och klockan var snart 14.00.
Vad göra när kroppen är slut?
Hade köpt ett "åk-kort" för 100:- och gällde ett dygn i Sthlm och när jag kollat upp var SJÖFARTSHUSET låg och sett hur vacker trappa de hade så bestämde jag mig för att bara gå ut och ta 1a buss vartsomhelst.
Det blev buss nr 2 och varmt o gott satt jag och såg bussen åka via söder (Stockholms hjärta) ut i "Ingemansland" och till slut stanna och busschaffören förkunnade att det minsann var avstigning för samtliga (det gällde nog mig med?).
Ute mellan relativt nybyggda hus stod jag ensam och såg knappt en själ.
Med mitt extrema filmintresse så styrde jag mina steg mot den enda öppna butik jag kunde se. Det var en liten kvarters-filmuthyrningsbutik (nytt ord?) och där inne satt ett skräckslaget (Turkiskt?) par. De verkade inte vana vid kunder så jag kanske skrämde dom?
Väl inne så var det första jag såg att du hyrde ut VIDEOFILMER!!!!!
Själv kollar jag Blue Ray och trodde inte att videofilmer fanns kvar i omlopp, och då framförallt INTE i Stockholm! Ute i landsbyggden där klockan slutat gå förstår jag både videofilm, ko-bingo, och korvkiosken...
För att undvika att sugas in i någon skev tidszon där verklighet och fantasi bytt plats lämnade jag snabbt butiken och gick tillbaka mot busshållplatsen för att bara konstatera att den var tom på bussar. Bakom min rygg hade jag nu en Pizzeria / Thaimatställe. Kombinationen skrämde mig då mina erfarenheter av Thailand visat att man kan beställa något men få något helt annat. Ska ha ett öppet sinne tänkte jag och steg in i en mysig liten restaurang med en lokal gäst som satt i ett hörn o smuttade på en öl.
Kollade menyn och hörde gästen bakom mig säga; Du måste ringa i klockan!
- Tack, sa jag!
Läste vidare och såg att de hade lufttorkad skinka, mossarella och ruccolasallad i en halvt inbakad pizza och det kan väl inte vara så "svårt att misslyckas" med de smakerna tänkte jag samtidigt som jag reflekterade över det billiga ölpriset - 29:- för en stor stark Åbro!
Det kom fram ännu en Turk-liknande ung kille (ett turkiskt kvarter???) och jag beställde men önskade min öl samtidigt som maten var klar, sa jag.
Han nickade och började hälla upp.
Eh, SAMTIDIGT som maten upprepade jag... (det börjar bra, tänkte jag)
Han fortsatte hälla och jag upprepade mig igen men sa att; Nu när du börjat kan jag lika gärna ta ölen så att du slipper hälla ut den.
Oj, sa han och tvekade lite innan han gav mig ölen.
Satte mig ner och läppjade försiktigt på ölen.
Det var månader sen sista ölen och jag dricker ju "aldrig"!
Frid sänkte sig som en matta över min själ.
Var nöjd med mina "fynd" jag inhandlat till kommande fotograferingar.
En liten stund senare kom pizzan in och jag vet inte om det var ölen eller det nirvana-liknade lugnet jag uppnått men pizzan såg GUDOMLIG ut.
Slog bort en tanke där jag skulle tagit fram min kamera och tagit en bild men tanken fanns där och jag skämdes lite och kände mig som en ung oerfaren turist.
Skar upp en slice och det var inte bara utseendet som var gudomligt - det smakade som den såg ut.
Äter ju några pizzor per år med det liv jag har och förde upp denna pizza till TOPP 5 i mitt liv!
Tog en öl till och började samtala med den unga kille som serverat mig vilket visade sig vara en j-t trevlig kille som berättade att ölpriserna var "sommar-priser" och att de "smygstartat lite", men att han trodde att det skulle bli fullt i sommar med uteserveringen och ölpriserna.
Jag sätter INTE emot utan håller med till 100 %!
Klockan gick snabbt och jag vinglade ut någon timme senare mot buss 2 och begav mig mot SJÖFARTSHUSET för att se de lokaler vi skulle låna på lördagen.
Träffade en MYCKET trevlig (varför säger alla att Stockholmare är så snorkiga? De som har såna åsikter träffar väl bara BRATS på Gotland eller i Båstad?) kvinna som tog emot mig och visade våning 2.
Det var mycket vackert och jag kände mig lugn för att vi skulle få bra bilder.
Det enda orosmolnet var att jag åter skulle träffa en av mina genom tiderna mest underbara modell - Hanna!
Våra karriärer gick åt var sitt håll för ett år sen och jag har saknat henne något oerhört.
Ringde min underbara vän Alexandra som hade hittat kontakten och pratat med SJÖFARTSHUSET, och berättade att det var topp!
När lördagen sen kom och sminköserna var på plats på SJÖFARTSHOTELLET (jupp, INTE samma nej) dit modellerna kom och blev omgjorda. Parkerade bilen (380:-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) och började bära upp utrustning och blev mött av ännu en supertrevlig tjej från SJÖFARTSHUSET som hjälpte mig. Riggade och började hänga upp de klänningar vi senare skulle fota i.
Rogéh kom först, ställde upp trots magsjuka! Såna modeller är precis vad man kan önska!
Vi började...


Hanna...
Jeanette...

Digne...


Asia...Fördomar, inskränkthet och uppfostran?

Att jag inte är rasist (snarare tvärtom) eller homofob vet nog alla som känner mig, och i min ständiga jakt på att utvecklas och se med nya ögon har jag börjat utforska kemi mellan flera individer på bild. Så fort två av samma kön kysser varandra (Madonna o Britney för några år sen och Nathalie Portman i BLACK SVAN senast) så blir det rubriker och massmedial uppmärksamhet.
På Melodifestivalen var det tydligen två killar som kysstes och samma sak i GLEE och det blir trend i detta.
Kollar modemagasin och där man inte tar av modellen samtliga kläder och hon visar allt så kysser de varandra alltmer. Denna trend fortsätter även i musikindustrin där egentligen samma regler gäller, MEN har nu fått igång en diskussion där jag märker en negativ attityd till kärlek mellan samma kön.
OSMAKLIGT, ÄCKLIGT osv är ord som används!

Dessa människor blir även de äldre och yngre kan se DEM som ÄCKLIGA om de visar sin kärlek alltför öppet. Så varför dömma när allt handlar om hur öppen man är?
Några allmäna fördomar;
Om mannen är "mycket" äldre i ett förhållande så är han gubbsjuk och tjejen söker bara trygghet!
Om kvinnan är "mycket" äldre i ett förhållande så är hon pinsam och killen söker ett moderssurrogat!
Om mannen i ett förhållande är svart och tjejen vit så är han en som vill ha uppehållstillstånd och hon skadad mentalt och vill straffa sig själv genom att välja av samhällets bottenskikt!
Om mannen är vit och kvinnan asiat så har han KÖPT sin kvinna och hon flyr bara fattigdom!
Om kvinnan är vit och äldre och mannen är svart och yngre gäller samma sak!
Jag bara undrar; Vart fan har KÄRLEKEN TAGIT VÄGEN? Är allt bara en j-a kuliss som vi sväljer för att passa in?
Vet mammor som hellre skulle låta sitt "kära" barn må mentalt dåligt än att hon/han skulle välja kärlek efter sitt hjärta.
Mammor som skapar lika inskränkta barn för hur det än är så blir barn som vi vuxna är och tar gärna efter våra fördomar.
Att sen MASSOR av unga mår dåligt idag med självsvält, droger, självskärande, och andra stressrelaterade sjukdomar verkar vara att föredra än att barnet tar till sig den kärlek av en sort som föräldrarna anser vara omoralisk.
Intressant är också att barnen eller föräldrarnas bekanta kan vara sexuella stafettpinnar och ha sexuella erfarenheter med hela socknen och samtliga grannstäder, men även det är bättre än homosexualitet eller rasblandade förhållanden.
Det vidrigaste med allt detta är ändå att föräldrarna i sin inskränkthet tror sig vara BRA föräldrar och att de uppfostrar sina barn till att bli lyckliga om blir "fiskar som följer med i strömmen"...
Blir man kär i en människa eller ett kön och beror det dessutom på ras och ålder om man ska få känslor?