Att vara konstnär...

Att beröva en konstnär hans skaparglädje och sen krossa hans drömmar är nog det mest effektiva man kan göra för att skada hans "jag"...
Man kan även snacka skit, utpressa med hot om lögner och polisanmäla, men har man "rent mjöl i påsen" så berörs man inte av sånt utan ser bara besviket på de skadade som inte vet skillnaden mellan rätt och fel.
Jag vet att jag lever i en drömvärld där allt är ljus och skuggor och där allt vackert visuailseras i mina tankar. Att ha drömmar om att få skapa vissa bilder, planera dom, köpa in nödvändig rekvistita och sen resa iväg för att föda dessa fantasifoster och förvandla dem till de bilder som trängs i mitt huvud är en process.
Brukar beskriva dem som barn som ska födas och att det nästan gör ont att inte få föda dem utan att de ständigt är fast i mitt sinne.
Att "nästan" föda är som en brutal abort som gör oerhört ont.
Om en modell är med i bilden vilket oftast är fallet så får hon inte vara negativ eller "billig". Valet av modell görs omsorgsfullt och det är få som duger att passa in i idéerna. Sen är det viktigt att modellen inte begår handlingar av den karaktär som gör att jag helt förlorar respekten för modellen och inte längre antingen ser upp till henne eller har en neutral syn på henne.
I den här världen är en sån modell alltmer sällsynt!
Har träffat några jag fortfarande har en otrolig respekt för; Sofia Hellkvist, Linda Lindén, Hanna Sydner, Jenny Andersson, Sofia Sanchez, Sabrina Svensson, Hanna Larsson, Ellinor Ebsworth, Emmelie Landström, Malin Johansson och Elin Widmark är några som jag först kommer att tänka på när jag sätter mig tillbaka i fotöljen och minns tillbaka stolt över att få ha träffat så fina själar. Samtliga av dessa har även ett otroligt yttre men jag tror de bara upplevs ännu vackrare av att de alla är så godhjärtade med.
Den här månaden har varit en avgörande i mitt liv. Man får acceptera åsikter som ofta grundar sig på okunskap eller att de inte har en susning om något överhuvudtaget, att folk man satsar på ställer in en fotografering utan någon förklaring, hoppar av från min f.d. agentur utan då heller utan någon förklaring, men att den man satsar mest på förvandlas framför ens ögon till en negativ diva var det som fick min bägare att rinna över och begrava det företag jag satsat sju av mina år på.
I tre år hade jag längtat efter den här resan och vi reste iväg med löften i vårt bagage. Löften jag planerade efter och skapade bilder som jag sen länge velat "föda". På plats var löften bara tomma ord och modellen ville inte ta "vackra" bilder, och var negativ till det mesta som jag sa och tyckte att det var en merit att kunna säga emot när jag bl.a. föreslog att hon skulle fotas i en balklänning vid ett slott. Jag sa att modellen själv fick välja en av alla färgstarka klänningarna jag bar på så kom hon ut i en svart med en trotsig min. Bakgrunden var gråsvart och det skulle innebära att det inte fanns någon färg alls i den bilden, vare sig kläder eller smink.Bilden upplättad med mer ljus för att man ska få en uppfattning om alla detaljer, men färgglatt?

Som om man skulle skicka en sån modell till en kund - kunden ber att modellen ska klä sig i plagg han lagt fram men modellen gör som hon själv vill. D I V A stavas det!
Sen att se en person man sett upp till låta sig pussas av "något" som raggat upp henne på gatan med en förklaring att de gjorde en "video" till hans låt, och som såg ut som en crackberoende uteliggare och fick SLASH från gamla "Guns n´Roses" att se välklädd ut.
Ibland är det bra att ha ett "skitsnacksfilter" vilket modellen helt saknade men själv hade jag då velat vara blind.
I 30 sekunder var det helt uppenbart vad han skulle göra med modellen så jag packade ihop kameran för det var ju ingen "kobra-kyss" precis, och att fota detta kändes bara billigt.
TUR att jag inte ätit var den enda tanken jag hade i mitt huvud...(Det är inget fel i att vara fet, ha vårtor i ansiktet och att se ut som en uteliggare men hade det här ansiktet närmat sig mitt och velat pussas så hade jag fått whiplash-skador och säkert brutit min nacke när jag slängt mig bakåt, men det är ju en smaksak).Ytterligare en bild för att förstå vilket team detta var. En fast digitalkamera på ett stativ filmade "videon" i en tagning och en assistent satte på en bandspelare. Fattades bara en hatt att samla in pengar i... (Modellen censurerad av humana skäl).

Systematiskt hånfulla kommentarer och att sen sitta och lyssna på hur j-a dålig man är som yrkesmänniska och hur bra alla deras vänner var resulterade i att vi skiljdes några dagar senare, modellen och sminkösen kvar i Milano vilket verkade vara deras mål med resan - att festa och träffa agenturer. 
För hur dum var jag? VARFÖR följer människor med utomlands med en som varken kan fota eller redigera?
Nåväl, som den idiot jag var så var jag deras taxi-chafför utan taxameter och de kom till Milano så de fick precis som de ville...
Vi sträckåkte nästan till Venedig med frasen; "Det kan du väl fota på vägen hem" ringande i mina öron.
Så jag åkte hem ensam till Sverige då jag i bilen kom fram till att allt jag lägger ner i form av tid och pengar inte är värt all skit jag får tillbaka.
Tror folk att de kan bete sig hur som helst får de leta upp någon annan som lyder likt deras knähund.
Att inte fatta vem som ÄR chef pga att jag är snäll är att inte förstå.
Att utnyttja snällhet och bete sig illa eller divigt är iaf inget jag kan acceptera och lämnar nu både dessa människor och det företag jag inte längre ser någon framtid i så länge folk tror sig kunna se ut hur som helst, bete sin hursomhelst, och fortfarande tro att man vill hjälpa dem.....
Intressant är att om någon av dessa s.k. modeller skulle få för sig att satsa på en internationell modellkarriär och komma med den attityd som finns hos många wannabes i Sverige idag så åker de ut med huvudet före från en casting eller kund om de fått uppdraget. Avboka möten, komma sent, inte lyssna på direktiv, tro sig veta mer än kunden och sen tro att det räcker med utseende för att komma någonstans. Tyvärr kommer dessa åka hem igen med en inställning att det var den utländska agenturens fel, eller att kunderna "inte gav dem någon chans att visa vad de kunde", o.s.v.
Själva är de ju ofelbara!

"För några få var jag beredd att göra vad som helst, men vad som helst är tydligen inte tillräckligt för en del..."

Fick en kommentar av en av de två som följde med som jag tyckte det var intressant att godkänna.
Jag drack mig berusad på nätterna för att kunna sova pga av allt skit, blev tvungen att "diskutera" mot min vilja mitt i natten (skitsnack en hel dag o när man ska sova så ska det pratas allvar). Fick bl.a. höra av bägge att jag inte lyssnade på "svaret" när den ena som jag fick mest skit av bytte ämne istället för att svara och likt ett mantra spydde galla i detta ämne i form av klichéer. Att lyssna på klichéer klockan 02.00 är ju lika uppbyggande som ett avsnitt av BIG BROTHER!
Sista natten fick jag se tältet lysa upp som på ett tivoli när de skulle se på TV för att varva ner. Fick väcka den ena så att hon kunde varva ner bättre så att jag fick sova till slut. Så MEDLIDANDE?????????
Att supa sig full varje natt för att inte få hjärnblödning av allt skit, krossa sin dröm om bilder i en realistisk inblick i verkligheten, och att skrota sitt företag i ett försök till medlidande???????
Även den kommentaren var i samma klass som alla diskussioner under resan!
Jag räknar upp fakta bara och sen med tanke på alla mina samlade yrkesår och resor jag gjort innan utan såna här problem - vad fick just denna resan att totalt spåra ur?
Vänd o vrid på den du!
Nej, att skriva i en blogg som knappast så många läser är inget rop efter medömkan utan ett väldigt vettigt sätt att lämna skit bakom sig, rensa skallen och börja tänka i andra banor...
 

Kommentarer
Postat av: L8

Läst och lider med dig! Kram

2011-07-04 @ 10:37:16
Postat av: Elin

Inte roligt att spendera en sådan (tänkt att vara) rolig resa för att bara få upptäcka en sådan sak. Låt tiden slicka såren, tvinga dig inte att göra något DU inte vill göra men framför allt tycker jag du ska ta ett välbehövligt sommarlov och bara njuta av den svenska sommaren. Om du kan bortse från det faktum att det är myggår i år. ;)

2011-07-07 @ 23:26:00
Postat av: Elina

Det var tråkigt att höra! Att vissa människor kan ha sån brist på respekt gentemot andra människor är rätt ofattbart. Speciellt om man planerat in och åka till Milano! Vilken dröm, synd att inte alla tycker det.. Vissa personer får man tänka om med. Men jag säger som Elin gör inget du vill. Tänk efter vilka som är värda att satsa på och vilka som inte är det och vilka som är mogna nog att respektera andra människor. Ha en riktigt trevlig sommar nu! Och så får vi hoppas på att det inte blir mer "divigheter" :) Sköt om dig

2011-07-12 @ 12:00:36
Postat av: Anonym

Mycket tråkigt att ni lyssnar på bara en versin... va INTE vi som ville sträck köra utan vi följde din order lennart! varje sida har flera versioner och detta är en version so är långt ifrån sanningen! men man kan ju vända och vrida på det så man vill! äre lätt att sätta sej som utsatt för att få medhåll men sen om det faktiskt va så! De e ju frågan!....................??

2011-07-15 @ 19:55:13
Postat av: Anonym

Hihi! Ger du order Lelle-gubben? Har bara fotat med dig i 6 eller 7 år eller nått men 100000000 ideer och önskemål vettja men order? Du är för snäll som vanligt och låter fel människor hunnsa dig. SLUTA MED DET! Satsa på vettigt folk istället och låt alla trasiga tjejer få leka ihop i deras inbillade värld. Du har oss och vi finns för dig! Du vet det! Kramisar XOXOXO

2011-07-18 @ 13:23:00
Postat av: Bjrne

Ledsen för din skull. Jag som känt dig i mer än tjugo år, inte som modell, men som vän, vet hur du brinner för dina bilder, och hur mycket av dig själv du satsar på att få ”föda” dina bilder.

Jag undrar dock lite hur det kunde komma sig att du inte är mer försiktig med vilka du väljer att jobba med. Att kunna skriva och uttrycka sig i skrift så man förstår är ju en bra början. Fattar inte mycket av hennes version… Gissar att det var sminkösen som skrev inlägget, har svårt att tro att Sara, som jag träffat, skulle skriva så dåligt. Hon verkade ju vettig när ni övernattade hos mig…

Dessutom borde hon väl fatta att vi som känner dig vet att du inte ger order... Det är inte din stil. När du vill ha något så säljer du in det med förklaringar och motiveringar och hela ditt hjärta för att få till det.

Tycker det är synd att du lagt ner agenturen, men gissar att du är trött på att inte kunna lita på människor. Det är inte ett litet beslut du tagit… Synd men förståeligt. Nej, vet inte hur många gånger jag sagt det till dig, sluta satsa på skadade människor, försök hitta vettiga modeller, men du måste också lära dig sluta lita på att ord och samförstånd gäller. Skriv ner en överenskommelse som båda signerar, inte för att det kanske hjälper, de som är skadade förstår inte vad ett avtal, löfte eller ord innebär, men lite bättre vore det kanske?2011-07-18 @ 16:33:23
Postat av: Yngve

Hmmmm, Lelle? Var inte det den tjejen du bett mig om att få fram second opinion och som du månade om för hon hade det svårt? det var väl meningen att jag skulle få hennes läkarjournaler till mig i slutet av sommaren? Verkar som hon botat sig själv... Trodde vi snackat om de här!! Som alltid ska det bli kul att ses o höra dig berätta, fast ärligt så tror jag att jag hört detta förr. Jag vet att det är svårt men försök se igenom de har bleka ytligheterna satsa på tjejer som du faktiskt gjort förr ist och som har det intelligenta djup du söker. Titta på hennes inlägg o se vilken nivå hennes textinlägg håller! Jag har syskonbarn och kusiner som skriver mer vårdat och med uppenbart högre IQ. Vart du inte kär i en härom året med? Dags att bli vuxen? Du är värd en KVINNA som KAN älska o slösa inte dig själv på att hjälpa skadat gods. De ÄR skadade för att de väljer att vara skadade. Satsa på dig själv o skit i dessa...Nu fick jag larm.. Ha d!!2011-08-03 @ 17:25:32
Postat av: Linnea

Oj herregud... nu förstår jag ju vad du pratade om i lördags! tycker så jäkla synd om dig som fick stå ut med detta även fast det va DU som hade gjort något bra och gett dessa tjejer chansen till detta! det är så fel att så genomgoda människor som du själv blir utnyttjade, så fel! det är konstigt hur en utav dina så fina egenskaper kan slå tillbaks så på dig själv & jag hoppas för din skull att du slipper detta brutala beteende i framtiden! jag är glad att du är stark och inte lät detta dåliga ta över, för hade agenturen inte funnits kvar idag så hade jag inte suttit och skrivit detta nu, eller varit så oroligt glad över att jag får vara en del utav den, er! :)

försök sätta ner foten lite oftare men fortsätt vara den snälla och omtänksamma människa du är, det har många fler fördelar än nackdelar, tro mig! fokusera på dem istället för allt dåliga!KRAM!

2011-10-04 @ 11:10:02
Postat av: JaK

"Mycket tråkigt att ni lyssnar på bara en versin..." ???? Hade det vart din vers så hade väl dina vänner kommenterat på vänskapligt sätt.(Bla bla bla)

Alla har sina vers hur de upplever saker och ting, och detta var Lennarts.

Hmm diva/divor faller ju en inte i smaken inte live eller på bild, hoppas bara de kan lära sig att de är patetiska.Lennart Du är en kanon människa glöm inte de. Och med kameran i handen är du klockren =) Kram / JK

2011-11-23 @ 03:46:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0