Lejon vs Gnu...

Sitter och ser på DVD-filmer om kattdjur och ser som vanligt lejonflocken som smyger sig på en flock gnuer. De letar upp de svagaste i flocken och biter sig fast i halsen så att luftstrupen krossas och djuret kvävs.
Oki, detta har man sett på TV många gånger MEN en annan dag ligger lejonflocken med ungar i en glänta och bara softar, mätta och slöa och DÅ råkar samma gnuflock som tidigare passera...
Snabbt har man en tanke klar i huvudet hur detta kommer att gå; Gnuerna är samlade men inte omringade och lejonen är inte på jakt så gnuerna hinner fly och inget händer...
FEL!!!!!!
Gnuerna verkade ha ett hat mot sina naturliga fiender så DE attackerade lejonflocken och dödade 3 av lejonens ungar som inte hann undan!!!
VA?
Det var ungefär ett lika troligt scenario som att 84-åriga Agda åkte fel i Tunnelbanan, hamnade i fel Stockholmsförort, och tog upp en 45a och sköt ner ett ungdomsgäng...Senare i samma dokumentärfilm så jagade geparden men med olika resultat. De gånger geparden lyckades så var det vanligt att hyenor stal maten genom att bara jaga bort geparden. Så vackra och snabba jaktdjur men fysiskt underlägsna det fula större hyenedjuret.Hyenorna jagade ofta iväg även lejon för när hyeneflocken var numeristiskt helt överlägsna lejonen (tre mot en minst) så backade även lejon.