Lejon vs Gnu...

Sitter och ser på DVD-filmer om kattdjur och ser som vanligt lejonflocken som smyger sig på en flock gnuer. De letar upp de svagaste i flocken och biter sig fast i halsen så att luftstrupen krossas och djuret kvävs.
Oki, detta har man sett på TV många gånger MEN en annan dag ligger lejonflocken med ungar i en glänta och bara softar, mätta och slöa och DÅ råkar samma gnuflock som tidigare passera...
Snabbt har man en tanke klar i huvudet hur detta kommer att gå; Gnuerna är samlade men inte omringade och lejonen är inte på jakt så gnuerna hinner fly och inget händer...
FEL!!!!!!
Gnuerna verkade ha ett hat mot sina naturliga fiender så DE attackerade lejonflocken och dödade 3 av lejonens ungar som inte hann undan!!!
VA?
Det var ungefär ett lika troligt scenario som att 84-åriga Agda åkte fel i Tunnelbanan, hamnade i fel Stockholmsförort, och tog upp en 45a och sköt ner ett ungdomsgäng...Senare i samma dokumentärfilm så jagade geparden men med olika resultat. De gånger geparden lyckades så var det vanligt att hyenor stal maten genom att bara jaga bort geparden. Så vackra och snabba jaktdjur men fysiskt underlägsna det fula större hyenedjuret.Hyenorna jagade ofta iväg även lejon för när hyeneflocken var numeristiskt helt överlägsna lejonen (tre mot en minst) så backade även lejon.

Filmtips...

I natt blåste det kraftigt och döda grenar från ekarna på min tomt ligger utspridda som lik på ett färskt slagfält. Den här sommaren har vi knappt sett regn och jorden är nästan för torr för att kunna ta till sig ett dygns nederbörd, men även idag sitter jag hemma för att hinna ikapp all redigering från denna härliga sommars fotografering.
Mina vänner vet hur jag sitter med vänstra ögat på datorn och det högra på min plasma-vän.
Idag är väl den hittills mest sevärda film jag sett; "BOBBY" skapad av Emilio Estevez, skådespelaren med kända pappan Martin Sheen och brodern Charlie.
Emilio medverkar liksom pappa Martin och ett antal tunga aktörer från Hollywoods elit av skådespelare.
Filmen handlar om Robert F. Kennedy som jag egentligen inte visste så mycket om för att jag var för ung när allt hände de mest kända bröderna Kennedy. Det underliga är väl att JFKs död är så mycket mer känd än RFKs.
Kanske beror på hur uppseendeväckande mordet på JFK var eller mystiken bakom? Mindre glamoröst att bli skjuten i ett kök...
Filmen blandar filmklipp och nyfilmat på ett snyggt sätt och så här drygt 40 år senare så känner man att världen förlorade något viktigt när RFK mördades. Att "The King" mördades samma år måste ha skakat hela USA rejält.
Filmen är mycket sevärd och ett stort antal människoöden vävs samman i denna dramatiska skildring om mordet på en stor man som inte fick chansen att påverka sitt USA som han brann så för.

Filmtips...

Går igenom min DVD-samling och rensar bort gammalt skräp...
Funderade en stund på "Man on fire" med Denzel Washington och kände längtan efter Mexico igen.
Såg Larry Bishops "Hell ride" igår natt och känner att jag snart måste återvända till Latinamerika. Finns det NÅGOT i Sverige som är bättre???
Deras kött är gudomligt, människorna LEVER och har både ryggrad och är stolta (vilket vi förlorat i Sverige för länge sen), musiken har själ (inget "IDOL"-tjafs där inte)...
Det blev "Man on fire"! Klichéer staplade på varandra i en film som har ett skönt avslappnat tempo med vackra pianostycken, Linda Ronstadt och Mexikansk musik som ger en underbar själfull närvaro i en actionfilm som handlar om ett kidnappardrama. Häpnar över Dakota Fannings skåderspelartalang vid så späd ålder och såg bilder på henne häromveckan då hon idag är en ung kvinna...
Ja, Lennart! Hela världen blir äldre - säkert du med om du tänker efter....
Vissa filmer känner man släktskap med någon i rollerna; Denzel spelar här en själsligt ärrad man som stängt in alla sina känslor men som träffar en människa som får honom att känna något. JÖSSES, den kändes bekant!
Det är en ynnest att få uppleva känslor i en värld av yta och där allt är lättillgängligt.
Att sen de flesta spelar väldigt bra gör att denna actionfilm är väl värd att se...
Även denna film hittar Ni i rea-ställ.