En tankeställare...

Kör ju runt Sverige ca 4000 mil per år säkert och ser massor av folk i trafiken som varken borde ha körkort, rösträtt eller vistas fria bland folk.
Att dessa kör ihjäl sig för att imponera, har behov av kickar, kör på fyllan eller helt enkelt bara är totalt blåsta bryr jag mig inte om.
Men sen händer det olyckor för att man kan förlora uppmärksamheten eller kör för fort, men oavsett anledning så är det vidrigt när oskyldiga hamnar i dessa olyckor, och barn skadas.
Vår Sara skickade nyss en länk till You Tube med underbar musik men en av de mest hemska videos jag sett;
KLICKA HÄR!

Jösses!

Här sitter man oskyldigt och ser på säsong 2 av den Amerikanska TV-serien "DEXTER", och DÅ dyker en Engelsk skådespelerska vid namn Jamie Murray upp...
Många av mina vänner vet ju att jag är svag för mörka kvinnor, och då menar jag inte hårfärgen.
Men någonstans djupt inne i min själ verkar jag ha en dragning till kvinnor vars inre är fullt av demoner, och den roll som Jamie Murray spelar som i serien heter "Lila" är helt "wacko"...
Hennes besatthet, opålitlighet, och vad hon än gör för sjukt så smälter man för hennes charm och otroliga utseende.
Dexter var starkare i sin själ än vad jag var, men HALLÅ! Vad gör han i sista avsnittet???
Oki, serien är helknäpp! DEXTER är en seriemördare och man SKA INTE TYCKA OM HONOM ELLER BRY SIG OM VAD HAN RÅKAR UT FÖR, MEN det gör man...
På något konstigt sätt så ser man honom som en hjälte när han dödar samhällets avskum och då bara mördare, MEN "Lila"...
Hon dödade också fast en "oskyldig" och då dödar DEXTER henne...
Ååååååååååååååååååh!
Fattade han inte HUR MÅNGA tittare som bara älskade henne och att hela serien LYFTE pga hennes roll?
Fast någonstans i sitt medvetande får man inte klandra en rollfigur för det han gör...
SNYFT!
Så en tyst minut för den undersköna "Lila" som fick en egen liten favvo-plats i mitt Cineastiska hjärta!
RESPEKT!När min lön kommer nästa vecka så ska jag åka till MEDIAMARKT och köpa säsong 3 och HOPPAS att hennes hittills okända tvillingsyster dyker upp i den säsongen och DÅ ska jag åter njuta av denna otroliga kvinna.
Megan Fox??? Ha ha! Jamie Murray äter dig till frukost!

Bjarne och Paula!

Jag har sett barn i verkligheten, och ibland har jag pratat med ett eller tagit bilder på dom, men undrat lite vad katten har man dom till?
Har ju haft behov av ett barn (eller hellre kanske en stark dvärg) i sommar, gärna starkt och uthålligt, som kunde gräva ut under huset men sen då?
Nä, det är en av världens mysterier som jag aldrig trodde jag skulle fatta, tills idag!
Äntligen har jag fått klarhet i varför de finns till;
Man har kuddkrig och kittlar dom!Nu vet de som läser min blogg att denna långhåriga varelse inte har den frisyr som denna bloggs författare/fotograf utan detta är den stolta fadern till de gener som ligger och kiknar av skratt i bäddsoffan!
Just detta exemplar av arten "barn" är dessutom både väluppfostrad och rumsren.
Pappa Bjarne har mycket att lära av henne, he he...
Han är hur som helst en underbar vän och här i full fart med att leka "grävling" under huset när vi gräver ut så att ventilationen torkar ut efter ett läckage...

Filmtips!

Ibland impulsköper jag en film bara för att vidga mina vanliga filmköp. Gillar ofta att köpa allt en speciell skådespelare gjort för att jag gillar honom/henne (oftast honom, he he). Eller så köper jag en speciell typ av film som jag tror att jag skulle gilla.
Denna filmen tillhörde ingen av dessa kategorier.
Cameron Diaz består av en stor mun, spelar visserligen bra men har aldrig berört mig i någon roll speciellt.
James Marsden är för snygg och för pojkaktig för att identifiera sig med.
Frank Langella är bara för mycket Arkiv X för att jag ska kunna se honom i något annat än Science-filmer så varför valde jag denna film?
Inte en susning!


Storyn kändes dessutom tunn och den första halvtimmen kände jag att detta filmköp kommer jag ångra och började redan fundera på vem som skulle få den, Robin hade den säkert, Patrik gillade säkert inte storyn, Anders skulle INTE vilja se den alls (ha ha) osv...
Sen började ett typiskt Arkiv X-scenario spelas upp men detta var ett BRA Arkiv X-avsnitt kändes det som.
Stämningen var tät och storyn var inte alls tunn och fånig längre.
Mänskligheten är SVART och DESTRUKTIV, och vi MÅSTE lära oss att allt vi gör får konsekvenser.
Filmen lämnar mig med en fundersam tanke om hur jag skulle gjort i deras kläder och det är skönt att filmen påverkade mig och fick mig att känna.
De flesta filmer är väl endast som vissa männsikor; De finns men påverkar inget/ingen...


Sommaren 2010!

Til syvende og sist! (stavas de så?)
Då är strax denna sommaren till ända och några saker har präglat allt jag gjort;

1. Det absolut största som påverkat allt jag tänkt och gjort är att mina planer som yrkesfotograf där jag gjort upp en massa "livsavgörande" modellidéer med den absoluta favoritmodell jag någonsin haft och förlorat.
Våra fotoplaner sträckte sig till resor och bilder med främmande modeller, levande elefanter och Hells Angels! Bilderna skulle "chockera" "hänföra" "väcka beundran" m.m.m.m, men knappast passera obemärkt!
Allt för att hon och jag skulle nå ut till omvärlden genom uppmärksamhet! Hennes föräldrar skulle flippat men nu kom vi ju bara till en provplåtning så det var väl kanske det bästa...
Nu ser ju inte livet ut som man planerar utan man får vackert ta det som det kommer och ibland ska inte drömmar infrias tydligen...
2. TUVMYROR! Ett nytt ord i mitt vokabulär där mitt försäkringsbolag IF verkar anse att man kan försäkra sitt hus mot alla skadeinsekter som äter trä men om det kommer små äckliga myror som äter trä så gäller inte försäkringen???
Nu har ju inte någon besiktat skadan så jag ska INTE döma IF ännu utan ser fram emot en seriös besiktning där man förklarar varför jag betalar en bunt tusenlappar per år och vad jag får för pengarna.3. MADELEINE! Min MUSA som stått ut med mig i 12 år nu! Den enda "leksak" som hållt och som inte gått sönder/gift sig/eller andra destruktiva hyss, och nu har vi "vår vecka" som är ett återkommande inslag som berikat vårt liv. Pojkvänner har kommit och gått men vänskapen består blandad med vår gemensamma syn på kreativitet och konstnärlighet. Igår natt fotade vi hennes idé med ett rum bestående av spik- och skruvkonfektyr m.m.
Sen är hon en underbar vän med!
4. En vilja att bryta sig loss från allt och skapa något helt nytt!!!
Har inga rötter eller något som håller mig kvar geografiskt eller känslomässigt.
Har planer på Afrika i vinter och rensar mitt ägande och överflödiga shampo-kostnader...
Regnrock och röd slips MÅSTE ju gå hem i Afrika?
Skämtåsido så är frisyren (eller brist på en sådan?) bara en av mina bildidéer som jag iscensatt med M denna vecka. Några av bilderna finns redan ute och vill Ni se så klicka HÄR!

RSS 2.0